Śliwek już zatrzęsienie, więc moja
propozycja na dzisiaj to właśnie śliwki w wilgotnym cieście. Ciasto jest bardzo
łatwe do wykonania, a przede wszystkim robi się je bardzo szybko.
(forma o średnicy 22cm)
100g masła
100g cukru
3 jajka
sól
100g mąki
1,5 łyżeczki proszku do
pieczenia
śliwki
Utrzeć masło z cukrem. Dodać jajka
i szczyptę soli. Zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i
znowu zmiksować. Formę wyłożyć pergaminem lub natłuścić i wysypać bułką tartą.
Wlać ciasto. Ułożyć na wierzchu połówki śliwek. Piec 40-50 minut w 180
stopniach (aż patyczek będzie suchy).
Smacznego!
Szczerze mówiąc, wilgotne ciasta lubię bardziej niż te suche. :) Twoje bardzo do mnie przemawia.
OdpowiedzUsuńSzybkie i smaczne, takie połączenie bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie. :)
OdpowiedzUsuńsooo good!I'll try it!
OdpowiedzUsuńPatchwork à Porter
aaaahh.. this post makde me hungry @_@
OdpowiedzUsuń❤ misskatv.com
ojej, ostatnio śliwki mnie prześladują :P Ale takie ciacho to bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńale smakowicie wygląda, może wyślesz kawałek?:)A.
OdpowiedzUsuńNiestety nie ma już ani kawałeczka :)
Usuńale to ciasto cudownie wygląda :) jestem pod wrażeniem - mniam :)
OdpowiedzUsuńwww.classicorcool.com
it looks delicious !!!:)
OdpowiedzUsuńwww.16andahalf.com
kisses
To ciasto wygląda przeapetycznie :) ogólnie bardzo lubię takie mokre ciasta ze śliwkami, wiśniami, rabarbarem itp :)
OdpowiedzUsuńwow it looks scrumptious!
OdpowiedzUsuńmyblissisthisway.blogspot.com
Takie wilgotne ciasto, z tak pysznymi owocami nie może nie być pyszne. :)
OdpowiedzUsuńmmm pycha!;)
OdpowiedzUsuńsuper <3
OdpowiedzUsuńu mnie do wygrania bransoletka od Biżuterianki, zapraszam: http://madame-chocolate.blogspot.com
Uwielbiam to ciasto!:) zapraszam.
OdpowiedzUsuńIt looks so delicious!
OdpowiedzUsuń- Victoria
www.VICKITAS.com
mmmmmm yumie!
OdpowiedzUsuńlooks so yummi and easy to do, i try to do it!!!
OdpowiedzUsuńi like your blog, Now following you. Check out my blog if you have time.
Kisses
http://lilolidiary.blogspot.com.ar
Już sie piecze......Tylko jeszcze 40 min i ..... mniam.....
OdpowiedzUsuń