Znowu u mnie muffinkowo - tym razem
pokazuję Wam babeczki z czerwonymi porzeczkami, których cierpkość zrównoważyłam
dodając słodką wanilię i płatki migdałowe. Bardzo często, robiąc muffinki,
korzystam z ciasta na bazie maślanki, bo dzięki niej babeczki po upieczeniu nie
są suche.
(ok. 12 muffinek)
1 jajko
100g brązowego cukru
5 łyżek oleju
250ml maślanki
300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
połowa laski wanilii
garść czerwonych porzeczek
garść płatków migdałowych
100g brązowego cukru
5 łyżek oleju
250ml maślanki
300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
połowa laski wanilii
garść czerwonych porzeczek
garść płatków migdałowych
Zmiksować jajko z cukrem, olejem,
maślanką i ziarenkami z laski wanilii. W innej misce wymieszać mąkę z proszkiem
do pieczenia . Do wilgotnych składników dodać mąkę. Energicznie wymieszać
(powinny być grudki, wtedy muffinki nie będą suche). Połączyć z owocami.
Ciastem wypełnić foremki/papilotki
do ¾ wysokości. Wierzch posypać płatkami migdałów. Piec 20 minut w 180
stopniach.
Smacznego!
zgrabne, apetyczne i na pewno pyyycha! :D
OdpowiedzUsuńmmmm ale smakowicie wygladaja!
OdpowiedzUsuńMmmmmmmmh I would eat now! *.* ahhahah great post :D
OdpowiedzUsuńwygląda mega smakowicie ! ;)
OdpowiedzUsuńmmmmmmmniammmmmm!Uwielbiam muffiny!
OdpowiedzUsuńi'm so hungry right now :D amazing blog,follow you,hope you can follow me :D
OdpowiedzUsuńhttp://fashionandthecity-ilda.blogspot.com/
wyglądają przepysznie! z chęcią wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam muffinki 1
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie! i jak tu człowiek ma pozostać na diecie widząc takie pyszności tak śliczne sfotograowane?
OdpowiedzUsuńineeczkaa.blogspot.com
Wspaniale wyglądają!
OdpowiedzUsuńRobię je dzisiaj! Wspaniałe są! Jej, jak ja kocham muffinki :)
OdpowiedzUsuńI love ur blog...it's interesting and I enjoyed reading.. Following u now on gfc.
OdpowiedzUsuńHope we can follow each other.
xoxo,
gabrielletaduran.blogspot.com